ARCHERY TAG

ARCHERY TAG

En lagspel som är blandning mellan paintball, bågskytte och dodgeball (spökboll)  som sprider sig som en löpeld i världen.

Man spelar två lag mot varandra. Optimalt antal spelare per lag är 4-7 personer. Vi kan arrangera turneringar för upp till 60 spelare. Kontakta Johan för mer information 072 722 8414 johan@heroadventure.se

Filmer som visar hur lite om känslan

Johan som driver Hero Adventure var den som tog in Archery Tag i Sverige 2015. Idag är det en populär aktivitet och den mest växande actionsporten i världen. Reglerna är enkla: Pricka era motståndare. Din utrustning består av ansiktsmask, pilbåge och pilar. Pilarna har som en stor marshmallows längs fram. Let the game begin!

HUR MAN SPELAR

Planen är uppdelad i 3 zoner. Mittendelen är en neutral zon och de två yttre zonerna är vardera lagens planhalva. Innan man börjar läggs pilar i den neutrala zonen. I den neutrala zonen får man endast beträda för att hämta pilar under spelets gång. När du står i denna zon så får man inte skjuta på dig och du får inte heller skjuta på någon annan. Man får kliva utanför spelplanen för att hämta pilar, dock så måste man in i spelet så fort som möjligt. Samma sak gäller utanför spelplanen, du får inte skjuta och kan nte bli utskjuten utanför spelplanen. Dröjer man kvar för länge i den neutrala zonen eller inte kliver in på spelplanen så fort man kan så blir man diskvalificerad. Man får hålla i MAX 2 pilar åt gången.

Spelet går ut på att skjuta ut motståndarna eller alla prickar på motståndarnas måltavla. Matchtider är ca 5-15 minuter beroende på hur duktiga man är. Om matchtiden går över 15 minuter, så vinner det lag som har flest deltagare kvar på plan och flest prickar kvar i sin måltavla.

En spelare räknas som träffad/utslagen och måste lämna spelplanen när:
• man blir träffad på kroppen eller huvudet
• pilbågen blir träffad
• pilen man håller i blir träffad
• masken blir träffad
• pilen man skjutit iväg fångas i luften av en motståndare, som en lyra

En spelare får återinträda in i spelet när

• en medspelare slår ut en prick på motståndarnas måltavla
• en medspelare fångar en av motståndarnas pil i luften

CAPTURE THE FLAG
Den här varianten av spel med archery tag går ut på att man ska stjäla andra lagets flagga. Spelet spelas i en skogsdunge och eller på ett öppet fält eller annan passande plats. Båda lagen har ett basläger där man startar ifrån. Respektive lag gömmer sin flagga på valfritt ställe i deras basområde. När spelet startar ska man stjäla motståndarens flagga och ta med den till sitt basläger. Man får hålla MAX 2 pilar åt gången.

Om en spelare blir träffad ska man släppa pilen/pilarna man håller i och återvända till baslägret. Om en spelare blir träffad och man bär på motståndarnas flagga, ska man släppa flaggan och pilen/pilarna man håller i och återvända till baslägret. Flaggan ligger då kvar på platsen. Man vinner detta spel genom att återvända till sitt basläger med motståndarens flagga.